torsdag 17 juli 2014

Wienerbiff

WIENERBIFF

4 personer

4 skivor utskuren biff
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
4 citronskivor

Aromsmör:
2 msk smör eller margarin
1 msk riven pepparrot
hackad persilja


Rör fettet till aromsmöret mjukt och tillsätt pepparrot och rikligt med persilja. Forma smöret till en rulle och lägg den i kylskåpet.

Hetta upp stekfettet och lägg i de kryddade biffarna. Låt dem bryna 2 - 4 minuter på varje sida, beroende på tjockleken, och lägg sedan upp dem på varmt serveringsfat. Skär aromsmöret i 4 skivor och dekorera biffarna med smörslantarna på citronskivor.

Råstekt potatis eller pommes frites är delikat till, men också kokta grönsaker eller en sallad, gärna en tomatsallad.


Tillagningstid: Ca 15 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar