WIENERBIFF
4 personer
4 skivor utskuren biff
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
4 citronskivor
Aromsmör:
2 msk smör eller margarin
1 msk riven pepparrot
hackad persilja
Rör fettet till aromsmöret mjukt och tillsätt pepparrot och rikligt med persilja. Forma smöret till en rulle och lägg den i kylskåpet.
Hetta upp stekfettet och lägg i de kryddade biffarna. Låt dem bryna 2 - 4 minuter på varje sida, beroende på tjockleken, och lägg sedan upp dem på varmt serveringsfat. Skär aromsmöret i 4 skivor och dekorera biffarna med smörslantarna på citronskivor.
Råstekt potatis eller pommes frites är delikat till, men också kokta grönsaker eller en sallad, gärna en tomatsallad.
Tillagningstid: Ca 15 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar