torsdag 17 juli 2014

Kinesisk biff i ostronsås

KINESISK BIFF I OSTRONSÅS

4 personer

500 g benfritt nötkött i skivor
av innan- eller ytterlår

Marinad:
1 msk kinesisk soya
1 msk sherry
½ krossad vitlöksklyfta
1 äggvita
½ msk maizena

Till stekning:
olja
1 gul lök
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
½ krossad vitlöksklyfta
4 msk ostronsås (kan köpas på burk
i livsmedelsaffärer)
salt, vitpeppar
1 - 2 msk sherry


Skär köttet i tunna strimlor, ca 4 cm långa. Vispa försiktigt samman marinaden, häll den över köttet och låt det stå svalt ca 1 timme. Stek köttet i 1 - 2 msk het olja några minuter och ta det sedan från värmen.

Hetta upp 2 msk olja i en gryta, lägg i lök och paprika skurna i ringar och låt blandningen steka någon minut under omrörning. Blanda i köttet, resten av marinaden, krossad vitlök och ostronsås. Låt alltsammans bli genomvarmt och smaka av med salt, peppar och sherry.

Servera luftigt kokt ris till.


Tillagningstid: Ca 25 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar