PEPPARBIFF
2 personer
2 tjocka skivor oxfilé
1 msk grovmald svartpeppar
1 msk smör eller margarin
salt
2 msk konjak
3/4 dl buljong
Garnityr:
2 stora tomater
1 msk smör eller margarin
1 dl buljong
1 msk riven ost
1 msk klippt persilja
salt, peppar
Skålla tomaterna och skär dem i klyftor. Ta bort kärnorna och fräs tomatköttet några minuter i matfettet. Tillsätt buljong, ost och persilja och smaka av. Håll garnityret varmt.
Bulta ut biffarna lätt med handen, forma dem runda och strö den grovmalda pepparn på bägge sidorna. Hetta upp en torr stekpanna och halstra biffarna ½ minut på varje sida. Sänk värmen, tillsätt matfettet och stek vidare ca 2 minuter på varje sida. Salta och häll över värmd konjak. Tänd på och skaka på stekpannan tills flammorna slocknar.
Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och lägg på tomatgarnityret. Vispa ur stekpannan med buljong och slå skyn över.
Servera gärna pommes frites eller chips till en pepparbiff och så ett extra gott rödvin.
Tillagningstid: Ca 15 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar