LYXRISOTTO
En välsmakande och läcker rätt, som mättar bra och brukar göra stor lycka.
4 personer
400 g välhängt oxkött
250 g ungnötlever
2 - 3 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
½ burk champinjoner à 400 g
eller ca 200 g färska
1 msk äkta soya
1 msk tomatpuré
1 dl tjock grädde
3 tomater
2 - 3 gula lökar
1 dl pimiento
2 dl ris
4 dl vatten
Lägg levern i vatten ett par timmar. Skär sedan köttet och levern i tärningar. Lägg matfett i en het stekpanna och bryn först oxköttet och sedan levertärningarna hastigt bruna. Flytta alltsammans till en tjockbottnad kastrull.
Vispa ur stekpannan med ett par msk vatten och häll skyn över köttet. Krydda med salt och vitpeppar och tillsätt champinjoner, soya, tomatpuré, grädde och sönderdelade tomater. Låt det hela småputtra under lock och rör om då och då.
Under tiden bryns den hackade löken gyllenbrun och mot slutet tar man av locket till köttgrytan och låter såsen koka in nästan helt och hållet. Koka riset 18 minuter. Häll upp köttet i mitten på ett fat och lägg riset runt om. Var och en kan sedan blanda efter tycke och smak.
Risotton kan serveras med riven ost i en separat skål.
Tillagningstid: Ca 30 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar