torsdag 17 juli 2014

Späckad ugnsfalu med grönsaksblandning

SPÄCKAD UGNSFALU MED GRÖNSAKSBLANDNING

4 personer

500 g falukorv
2 msk smör eller margarin
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad persilja
3 syrliga äpplen
1 pkt djupfryst grönsaksblandning
med ärter, majs och paprika
eller motsvarande mängd kokta
färska grönsaker


Dra skinnet av falukorven och skär den i ganska tjocka skivor. Låt skivorna hänga ihop i botten. Rör smöret med pepparrot och hackad persilja och bred kryddsmöret mellan korvskivorna. Stick ned tunna äppelklyftor i korvens skåror.

Lägg korven i smord, eldfast form och stek den i 225° ca 20 minuter. Ös då och då med stekskyn. Fyll mitten av korvkransen med grönsaksblandning och servera luftigt potatismos till.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 15 minuter
Stekning ca 20 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar