SPÄCKAD UGNSFALU MED GRÖNSAKSBLANDNING
4 personer
500 g falukorv
2 msk smör eller margarin
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad persilja
3 syrliga äpplen
1 pkt djupfryst grönsaksblandning
med ärter, majs och paprika
eller motsvarande mängd kokta
färska grönsaker
Dra skinnet av falukorven och skär den i ganska tjocka skivor. Låt skivorna hänga ihop i botten. Rör smöret med pepparrot och hackad persilja och bred kryddsmöret mellan korvskivorna. Stick ned tunna äppelklyftor i korvens skåror.
Lägg korven i smord, eldfast form och stek den i 225° ca 20 minuter. Ös då och då med stekskyn. Fyll mitten av korvkransen med grönsaksblandning och servera luftigt potatismos till.
Tid för tillagning:
Förberedelser ca 15 minuter
Stekning ca 20 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar