GUBBRÖRA PÅ RÅGBRÖD MED BRYNT SMÖR
På en skiva rågbröd serverar du godaste gubbröran - litet brynt smör gör den ännu litet godare!
4 personer
2 kokta potatisar
2 matjessillfiléer
4 hårdkokta ägg
5 cm purjolök
4 tunna skivor danskt rågbröd
2 msk kapris
½ dl finhackad gräslök
mald svartpeppar
1 dl hackad dill
100 g smör eller margarin
Skiva potatisen. Skär sillen i tunna skivor. Hacka äggen och skär purjolöken tunt.
Rosta brödskivorna litet lätt och lägg dem på fyra tallrikar Varva sedan potatis, sill, kapris, ägg, purjolök och gräslök på brödskivorna. Krydda med grovmald svartpeppar och dill.
Bryn smöret i en kastrull och häll det över gubbröran när gästerna sitter vid bordet. Smöret ska vara så varmt att det fräser litet när man häller det över gubbröran.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter
Ur Allers nr 26/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar