GRILLAD FLÄSKKARRÉ MED BASILIKASMÖR
Fläskkarré är väl nästan den bästa köttbiten att grilla? Servera den med hemmagjort basilikasmör och nygrillade grönsaker.
4 personer
800 g fläskkarré i skivor
salt, vitpeppar
Sommargrönsaker:
2 knippor färsk gul lök
olivolja
1 squash
2 gula spetspaprikor
1 knippa färska morötter
125 g sugarsnaps
1 näve blandade färska örter,
t ex basilika, mynta, salvia, timjan
Basilikasmör:
100 g smör eller margarin
2 msk finhackad basilika
rivet skal av ½ citron
Servering:
1 knippe rädisor
ev någon potatisgratäng som du tycker om
Krydda köttet med salt och peppar runtom.
Basilikasmör: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Dela löken i halvor och vänd dem i litet olivolja. Dela squashen i bitar eller skivor och vänd även dem i oljan. Ansa paprikan, dela i bitar och vänd i oljan. Förkoka morötterna ca 6 minuter i lättsaltat vatten och dela dem sedan på längden. Koka sugarsnaps i lättsaltat vatten 2 minuter. Vänd även dessa grönsaker i olivoljan. Krydda alla grönsaker med salt och peppar.
Grilla kött och grönsaker (inte sugarsnaps) samtidigt på grillen. Köttet på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Även grönsakerna på medelvärme - vänd dem då och då.
Lägg upp alla grönsaker på en stor skärbräda eller ett stort serveringsfat och blanda med de färska örterna. Lägg köttet vid sidan om och klicka på aromsmöret. Servera med rädisor och gärna även potatisgratäng.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter
Ur Allers nr 26/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar