RÄKTIMBAL MED KALLRÖKT LAX
Innanför laxen gömmer sig en krämig röra med räkor, ägg, citron, senap och crème fraîche. Gör dem helst dagen före servering, men de håller sig 2 dagar i kyl!
4 personer
2 gelatinblad
ca 10 skivor kallrökt lax
½ rödlök
1 hårdkokt ägg
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
1 dl crème fraîche
salt, peppar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smörj portionsformar eller en liten brödform med rapsolja. Klä formarna med laxen och se till att den går över kanten. Finhacka räkorna, rödlöken och ägget och blanda med senap, dill och citronskal. Blanda ned crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme i en liten kastrull. Häll i gelatinet i räkblandningen under omrörning. Fyll formarna med blandningen och vik över laxen. Ställ in i kylen ca 4 timmar. Stjälp upp och servera med en fräsch sommarsallad. Ett rosévin är gott till.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
Ur Allers nr 26/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar