ANANASFROMAGE MED CITRON
6 personer
3 ägg
1 dl socker
6 blad gelatin eller motsvarande
mängd pulver
1 medelstor burk ananas
rivet skal av 1 citron
2 msk citronsaft
2 dl tjock grädde
Garnering:
1 dl tjock grädde
2 - 3 skivor ananas
suckat eller syltat apelsinskal
alt cocktailbär
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 30 minuter. Vispa äggulorna med sockret riktigt pösigt. Spara äggvitorna till garneringen. Skär ananasskivorna i små tärningar.
Smält gelatinet i 2 dl av ananasspadet och häll blandningen under kraftig vispning ned i äggsmeten. Blanda också ned den skurna frukten, citronskalet och citronsaften. Låt krämen stelna till hälften och vispa under tiden grädden och äggvitorna, var för sig. Vänd ned grädden i den tjocka krämen och sedan äggvitorna. Häll upp krämen i vattensköljd form eller glasskål och låt den stelna.
Stjälp ev upp fromagen till serveringen och garnera den med frukt och grädde i vackert mönster.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar