RABARBERSVISS
4 personer
500 g rabarber
ca 2 dl socker
3 bananer
8 - 12 maränger
3 dl tjock grädde
50 g flagad mandel som blir bäst om
man rostar den
Tvätta, putsa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord eldfast form och strö över sockret. Lägg folie eller lock över formen och ställ in den i 200° varm ugn tills rabarbern är mjuk. Låt den kallna i sin saft och häll sedan bort en del av saften.
Skiva bananerna och vispa grädden till fint skum. Varva maränger med vispgrädde, rabarber och bananer till en fin pyramid. Garnera med flagad mandel och servera den festliga desserten riktigt kall.
Variation:
Byt ut bananer mot jordgubbar. Det bryter också bra mot rabarber.
Tid för tillagning:
Förberedelser ca 20 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar