söndag 1 juni 2014

Ugnskyckling med finess

UGNSKYCKLING MED FINESS

4 portioner

1 kyckling, ca 1 kg
4 - 6 gula lökar
50 g smör eller margarin
1½ tsk salt
½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ tsk stött dragon
hackad persilja

Att äta till:
Kokt potatis, skivade tomater


Tina ev djupfryst kyckling och dela den i halvor. Sätt ugnen på 175°.

Skala och skiva lökarna. Lägg löken i en smord stekpanna eller på ett smort, ugnssäkert fat. Placera ett stekgaller ovanpå. Smält matfettet och blanda det med salt, curry, paprikapulver och stött dragon. Pensla kycklinghalvorna runt om med det kryddade margarinet och lägg dem på gallret. Låt fatet stå i ugnen ca 50 minuter.

Lägg upp kycklingen på serveringsfat och placera löken runt om. Strö hackad persilja på löken.

Har man många gäster kan man med detta tillagningssätt mycket enkelt samtidigt steka två eller tre kycklingar i halvor. Använd i så fall en långpanna med galler. Stek även mer skivad lök.


Tid för tillagning: Ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar