söndag 1 juni 2014

Korv i förnämt sällskap

KORV I FÖRNÄMT SÄLLSKAP

4 portioner

2 stora gula lökar
2 paprikor
2 msk olja, smör eller margarin
1 burk tomater, ca 400 g
1 tsk salt
vit- eller svartpeppar
400 g falu-, frukost- eller
wienerkorv

Att äta till:
Kokt potatis


Skala löken. Klyv paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Skär grönsakerna i skivor. Smält matfettet i en gryta, helst en som rätten kan serveras ur. Fräs grönsakerna några minuter under omrörning utan att de tar färg. Tillsätt burktomaterna och krydda med salt och peppar.

Låt grönsakerna koka på svag värme under lock tills de är mjuka, ca 10 minuter.

Skär falu- eller frukostkorv i ganska tjocka skivor eller wienerkorv mitt itu. Lägg korven ovanpå grönsakerna och koka ytterligare 10 minuter under lock.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar