söndag 1 juni 2014

Kycklingfrikassé med paprika och ost

KYCKLINGFRIKASSÉ MED PAPRIKA
OCH OST

4 portioner

1 kyckling, ca 1 kg
1½ msk smör eller margarin
1 - 1½ tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3 dl buljong (tärning)
(salt)
2 röda paprikor
½ dl grädde
1½ - 2 dl riven, lagrad ost

Att äta till:
Kokt ris och kokt broccoli


Stycka kycklingen (tina den om den är djupfryst) i portionsbitar. Smält matfettet i en rymlig gryta. Tillsätt paprikapulver och vetemjöl. Späd med buljong under omrörning och smaka av såsen, ev med salt. Lägg ned de råa kycklingbitarna i såsen och sjud dem under lock ca 25 minuter.

Kärna ur och strimla paprikorna och låt dem koka med ytterligare 5 minuter. Lägg upp kycklingbitarna i en karott. Tillsätt grädde och riven ost i såsen. Värm upp och smaka av den och häll sedan såsen över kycklingbitarna i karotten.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar