söndag 1 juni 2014

Stuvad fisk i grönt och gult

STUVAD FISK I GRÖNT OCH GULT

4 portioner

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1½ - 2 tsk salt
vitpeppar
1 krm stött timjan
1 pkt djupfryst dill
1 pkt djupfryst torsk, ca 400 g
1 purjolök
2 hårdkokta ägg

Att äta till:
Kokt ris eller potatis


Smält matfettet i en låg, vid gryta. Rör ned vetemjölet och häll på mjölken. Låt såsen koka upp och rör någon gång i den under tiden. Smaksätt med salt, vitpeppar, stött timjan och dill. Skär fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor och lägg ned dem i såsen.

Skölj och finstrimla purjolöken och lägg den ovanpå. Låt det hela sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter utan omrörning. Hacka äggen och strö över dem vid serveringen.


Tid för tillagning: Ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar