söndag 1 juni 2014

Fin leverpanna

FIN LEVERPANNA

4 portioner

100 g bacon
400 g ungnötslever
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
vitpeppar
100 g färska champinjoner
1½ dl vatten
½ msk äkta soya
hackad persilja

Att äta till:
Råstekt potatis, skivade tomater


Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem i en stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av. Skär levern i strimlor och vänd dem i en blandning av vetemjöl, salt och vitpeppar. Bryn leverstrimlorna i en del av baconfettet. Skär champinjonerna i skivor och låt dem fräsa med levern en stund. Tillsätt vatten och soya och låt det hela sjuda under lock ca 10 minuter.

Servera pannan överströdd med baconstrimlorna och hackad persilja.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar