måndag 2 juni 2014

Lolitas kycklingrisotto

LOLITAS KYCKLINGRISOTTO

6 - 8 personer

1 finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
3 - 4 msk majs- eller olivolja
6 dl långkornigt ris
1 finhackat äpple
½ - 1 msk curry
4 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
1 l buljong
salt, svartpeppar

Kycklingfräs:
2 gröna paprikor
100 g färska champinjoner
2 msk olja
1 dl buljong
2 grillade kycklingar
(1 burk pimientos)


Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och vitlök. Låt det fräsa en stund utan att brynas. Tillsätt äpple och curry och låt det fräsa ihop med löken. Häll i riset, rör om och späd med tomatpurén, som rörts ut i buljongen, samt vitt vin. Låt riset koka upp, lägg på lock och låt det koka enligt anvisning på paketet.

Skär under tiden kycklingen i halvor, ta bort benen och skär köttet i fina bitar. Strimla paprikan och skär champinjonerna i skivor. Fräs champinjoner och paprika i olja i en panna tills blandningen är mjuk och späd med litet buljong. Lägg ned kycklingbitarna och värm hastigt upp dem. Rör med gaffel försiktigt ned kycklingfräset i riset och garnera om så önskas med strimlade pimientos.

Gott med ett glas torrt vitt vin till, om man använt detta i matlagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar