måndag 2 juni 2014

Indisk kryddkyckling

INDISK KRYDDKYCKLING

4 personer

1 gödkyckling, drygt 1 kg
1 äpple
2 medelstora gula lökar
3/4 dl sötmandel
1 liten purjolök
3 msk smör eller margarin
1 msk curry
½ tsk ingefära
½ tsk paprikapulver
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk vitlökspulver
4 dl buljong
½ dl kinesisk soya
½ msk rödvinsvinäger


Hacka lök och äpple. Skålla och hacka mandeln grovt. Fräs lök och finstrimlad purjolök i hälften av matfettet, tillsätt äpple och kryddor och späd med buljong, soya och vinäger. Låt såsen sjuda 10 minuter.

Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem i fett. Lägg dem tillsammans med mandeln i såsen och låt grytan sjuda tills kycklingen känns färdig. Smaka av såsen och servera med kokt ris, stekta äppelklyftor och bananskivor, kokosflingor, rostade mandelflingor och olika kryddor och såser såsom chutney, soya, paprika och curry i små skålar bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar