måndag 2 juni 2014

Köttfräs med senap

KÖTTFRÄS MED SENAP

4 portioner

300 - 400 g blandfärs
1 - 2 gula lökar
1 - 2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 - 3 msk senap
1 dl grädde
hackad persilja

Att äta till:
Råstekt potatis, ev smaksatt med
vitlök, grönsallad och/eller skivade
tomater.


Skala och hacka löken fint. Bryn den lätt i matfettet i en stekpanna. Tillsätt färsen och fräs den under omrörning tills den blir grynig och brynt. Krydda med salt och vitpeppar.

Rör ihop senap och grädde och slå blandningen i stekpannan. Rör om och låt det hela få ett uppkok. Lägg upp fräset på ett stort fat och strö över rikligt med hackad persilja.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar