LAMMKOTLETT LORRAINE
6 personer
1½ kg korthuggen kotlettrad av lamm
salt, svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 morötter
2 purjolökar
4 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 skivor bacon
4 tomater
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 msk hackad persilja
2 dl buljong
Gnid in kotlettraden med salt och peppar och bryn den runt om i en gryta som sedan kan ställas i ugnen. Ta upp köttet.
Skär grönsakerna i skivor, skålla och flå tomaterna och strimla baconskivorna. Bryn alltsammans i grytan under omrörning, tillsätt kryddor och späd med buljongen. Lägg tillbaka köttet i grytan med ryggen uppåt och täck med lock eller folie. Sätt in grytan i 200° varm ugn och låt rätten stå ca 1 timme. Använd gärna stektermometer, köttet är klart då denna visar 72°. Då är köttet fortfarande lätt rosa inuti.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar