måndag 2 juni 2014

Lammkotlett Lorraine

LAMMKOTLETT LORRAINE

6 personer

1½ kg korthuggen kotlettrad av lamm
salt, svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 morötter
2 purjolökar
4 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 skivor bacon
4 tomater
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 msk hackad persilja
2 dl buljong


Gnid in kotlettraden med salt och peppar och bryn den runt om i en gryta som sedan kan ställas i ugnen. Ta upp köttet.

Skär grönsakerna i skivor, skålla och flå tomaterna och strimla baconskivorna. Bryn alltsammans i grytan under omrörning, tillsätt kryddor och späd med buljongen. Lägg tillbaka köttet i grytan med ryggen uppåt och täck med lock eller folie. Sätt in grytan i 200° varm ugn och låt rätten stå ca 1 timme. Använd gärna stektermometer, köttet är klart då denna visar 72°. Då är köttet fortfarande lätt rosa inuti.

Servera med ris eller potatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar