tisdag 3 juni 2014

Gräddchokladkupol med apelsinsås

GRÄDDCHOKLADKUPOL MED APELSINSÅS

6 personer

5 dl vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
100 g mörk choklad
50 g ljus choklad

Sås:
1 dl honung
1 dl pressad apelsinsaft

Tillbehör:
säsongens frukt eller bär,
t ex ananas, melon, kiwi,
jordgubbar eller hallon


Vispa grädden till skum och rör ned apelsinskalet. Smält chokladen över varmt vattenbad, låt svalna något och vänd ned den i grädden. Rör om försiktigt.

Smält honungen och blanda ned apelsinsaften. Rensa frukt eller bär och skär i bitar.

Lägg upp gräddskummet som små kupoler på portionstallrikar, häll över apelsinsåsen och lägg bär eller frukt runt om. Desserten kan förberedas i god tid, men häll såsen över kupolerna först när den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar