lördag 17 maj 2014

Wokad kyckling med nötter

WOKAD KYCKLING MED NÖTTER

Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom. Smaka och njut.

4 portioner

2 kycklingbröst à ca 150 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
20 sockerärter
6 champinjoner
6 tsk jordnötsolja
1 tsk fint hackad ingefära
2½ dl kycklingbuljong
4 tsk majsmjöl
2 msk mirin eller torr sherry
2 msk soya- eller ostronsås
1 dl rostade cashewnötter


Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär löken i 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.

Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och bryn ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare 1 minut.

Tillsätt sockerärter och champinjoner och bryn 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock 5 minuter.

Blanda majsmjölet väl med mirin och soya. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda 1 minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.

Variation:
Ersätt morötterna med paprika och sockerärterna med selleri.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar