WOKAD KYCKLING MED NÖTTER
Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom. Smaka och njut.
4 portioner
2 kycklingbröst à ca 150 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
20 sockerärter
6 champinjoner
6 tsk jordnötsolja
1 tsk fint hackad ingefära
2½ dl kycklingbuljong
4 tsk majsmjöl
2 msk mirin eller torr sherry
2 msk soya- eller ostronsås
1 dl rostade cashewnötter
Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär löken i 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och bryn ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare 1 minut.
Tillsätt sockerärter och champinjoner och bryn 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock 5 minuter.
Blanda majsmjölet väl med mirin och soya. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda 1 minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.
Variation:
Ersätt morötterna med paprika och sockerärterna med selleri.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom. Smaka och njut.
4 portioner
2 kycklingbröst à ca 150 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
20 sockerärter
6 champinjoner
6 tsk jordnötsolja
1 tsk fint hackad ingefära
2½ dl kycklingbuljong
4 tsk majsmjöl
2 msk mirin eller torr sherry
2 msk soya- eller ostronsås
1 dl rostade cashewnötter
Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär löken i 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och bryn ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare 1 minut.
Tillsätt sockerärter och champinjoner och bryn 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock 5 minuter.
Blanda majsmjölet väl med mirin och soya. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda 1 minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.
Variation:
Ersätt morötterna med paprika och sockerärterna med selleri.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar