GOD HÖSTGRYTA
Den här gryträtten blir så god att den utmärkt duger som bjudrätt. om man vill.
6 personer
2 fläskfiléer
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 tsk paprikapulver
200 - 300 g färska champinjoner
1 grön paprika
4 tomater
2 dl tjock grädde
litet äkta soya
200 g prinskorv
10 oliver
Skär filéerna i skivor och bryn dem vackert bruna på båda sidor. Krydda med salt och peppar och strö över litet paprikapulver. Flytta köttet till en ugnsfast gryta. Skölj, rensa och skiva de färska champinjonerna eller någon annan god svamp. Lägg svampen i grytan. Skär den väl rensade paprikan i strimlor och lägg även dem i grytan. Häll över den tjocka grädden, som man smaksatt med några droppar soya.
Skålla och skala tomaterna och lägg dem ovanpå allt det andra. Låt alltsammans sjuda under lock ca 20 - 25 minuter. Skaka om grytan litet då och då. Smaka av med ev mer salt och peppar och de kryddor man själv gillar i sammanhanget.
Just innan grytan ställs på bordet lägger man ned små trinda, nystekta prinskorvar och halverade oliver. Pain riche och en grönsallad hör nästan till.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Den här gryträtten blir så god att den utmärkt duger som bjudrätt. om man vill.
6 personer
2 fläskfiléer
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 tsk paprikapulver
200 - 300 g färska champinjoner
1 grön paprika
4 tomater
2 dl tjock grädde
litet äkta soya
200 g prinskorv
10 oliver
Skär filéerna i skivor och bryn dem vackert bruna på båda sidor. Krydda med salt och peppar och strö över litet paprikapulver. Flytta köttet till en ugnsfast gryta. Skölj, rensa och skiva de färska champinjonerna eller någon annan god svamp. Lägg svampen i grytan. Skär den väl rensade paprikan i strimlor och lägg även dem i grytan. Häll över den tjocka grädden, som man smaksatt med några droppar soya.
Skålla och skala tomaterna och lägg dem ovanpå allt det andra. Låt alltsammans sjuda under lock ca 20 - 25 minuter. Skaka om grytan litet då och då. Smaka av med ev mer salt och peppar och de kryddor man själv gillar i sammanhanget.
Just innan grytan ställs på bordet lägger man ned små trinda, nystekta prinskorvar och halverade oliver. Pain riche och en grönsallad hör nästan till.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar