KÖTTBULLAR MED SPÄNNANDE KRYDDNING
En av fördelarna med köttfärsrätter är att de kan varieras på så oändligt många vis. Krydda gärna efter din egen personliga smak. Här är ett spännande förslag till inspiration.
4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nöt- eller lammfärs
1 msk riven gul lök
½ tsk gurkmeja
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
½ tsk nymald svart- eller kryddpeppar
1 tsk salt
2 msk yoghurt
1 ägg
1 msk smör eller margarin
Tips:
Man kan vispa ur stekpannan med
litet vatten eller grädde och hälla
skyn över köttbullarna före serve-
ringen.
Gott att äta till:
Pickles, grönsallad och grovt
bröd eller potatis.
Skala och hacka eller pressa vitlöksklyftan. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök och alla kryddor, yoghurt och ägg. Arbeta färsen smidig och låt den gärna stå kallt ca 30 minuter.
Forma färsen till stora, knubbiga bullar. Stek dem runt om i litet matfett i en stekpanna 8 - 10 minuter. De ska få vacker färg och vara genomstekta. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ ev ca 30 minuter för färsen att
stå kallt.
En av fördelarna med köttfärsrätter är att de kan varieras på så oändligt många vis. Krydda gärna efter din egen personliga smak. Här är ett spännande förslag till inspiration.
4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nöt- eller lammfärs
1 msk riven gul lök
½ tsk gurkmeja
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
½ tsk nymald svart- eller kryddpeppar
1 tsk salt
2 msk yoghurt
1 ägg
1 msk smör eller margarin
Tips:
Man kan vispa ur stekpannan med
litet vatten eller grädde och hälla
skyn över köttbullarna före serve-
ringen.
Gott att äta till:
Pickles, grönsallad och grovt
bröd eller potatis.
Skala och hacka eller pressa vitlöksklyftan. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök och alla kryddor, yoghurt och ägg. Arbeta färsen smidig och låt den gärna stå kallt ca 30 minuter.
Forma färsen till stora, knubbiga bullar. Stek dem runt om i litet matfett i en stekpanna 8 - 10 minuter. De ska få vacker färg och vara genomstekta. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ ev ca 30 minuter för färsen att
stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar