lördag 17 maj 2014

Fiskspett Special

FISKSPETT SPECIAL

Den litet ovanliga kombinationen av honung, soya och citron ger fiskspetten utsökt smak. Grilla dem inte för länge, då kan det hända att fiskköttet blir torrt.

4 portioner

400 - 500 g laxfilé, hälleflundra
eller annan fast fiskfilé
4 skivor bacon
1 grön paprika
8 champinjoner
8 körsbärstomater

Honungssås:
1 dl honung
4 msk smör eller margarin
2 msk kinesisk soya
1 - 2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad persilja
1/3 krm vitpeppar

Serveringstips:
Ris blandat med gröna ärter och
dill, sallad och sprödvärmt bröd.


Skär fisken i ca 3 cm stora kuber. Skär varje baconskiva i 4 bitar. Skär paprikan i bitar och champinjonerna i tjocka skivor.

Blanda ingredienserna till såsen i en liten kastrull. Värm under omrörning på medelvärme ca 3 minuter. Varva fisk, bacon, paprika, champinjoner och tomater på grillspett. Lägg spetten i en form, häll honungssåsen över och låt dem stå ca 30 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.

Grilla spetten ganska högt upp i ugnen 3 - 5 minuter. Vänd på spetten och pensla med såsen. Grilla ytterligare ca 5 minuter tills de är färdiggrillade.

Servera fiskspetten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 30 minuter
Grilltid 8 - 10 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar