FISKSPETT SPECIAL
Den litet ovanliga kombinationen av honung, soya och citron ger fiskspetten utsökt smak. Grilla dem inte för länge, då kan det hända att fiskköttet blir torrt.
4 portioner
400 - 500 g laxfilé, hälleflundra
eller annan fast fiskfilé
4 skivor bacon
1 grön paprika
8 champinjoner
8 körsbärstomater
Honungssås:
1 dl honung
4 msk smör eller margarin
2 msk kinesisk soya
1 - 2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad persilja
1/3 krm vitpeppar
Serveringstips:
Ris blandat med gröna ärter och
dill, sallad och sprödvärmt bröd.
Skär fisken i ca 3 cm stora kuber. Skär varje baconskiva i 4 bitar. Skär paprikan i bitar och champinjonerna i tjocka skivor.
Blanda ingredienserna till såsen i en liten kastrull. Värm under omrörning på medelvärme ca 3 minuter. Varva fisk, bacon, paprika, champinjoner och tomater på grillspett. Lägg spetten i en form, häll honungssåsen över och låt dem stå ca 30 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
Grilla spetten ganska högt upp i ugnen 3 - 5 minuter. Vänd på spetten och pensla med såsen. Grilla ytterligare ca 5 minuter tills de är färdiggrillade.
Servera fiskspetten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 30 minuter
Grilltid 8 - 10 minuter
Den litet ovanliga kombinationen av honung, soya och citron ger fiskspetten utsökt smak. Grilla dem inte för länge, då kan det hända att fiskköttet blir torrt.
4 portioner
400 - 500 g laxfilé, hälleflundra
eller annan fast fiskfilé
4 skivor bacon
1 grön paprika
8 champinjoner
8 körsbärstomater
Honungssås:
1 dl honung
4 msk smör eller margarin
2 msk kinesisk soya
1 - 2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad persilja
1/3 krm vitpeppar
Serveringstips:
Ris blandat med gröna ärter och
dill, sallad och sprödvärmt bröd.
Skär fisken i ca 3 cm stora kuber. Skär varje baconskiva i 4 bitar. Skär paprikan i bitar och champinjonerna i tjocka skivor.
Blanda ingredienserna till såsen i en liten kastrull. Värm under omrörning på medelvärme ca 3 minuter. Varva fisk, bacon, paprika, champinjoner och tomater på grillspett. Lägg spetten i en form, häll honungssåsen över och låt dem stå ca 30 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
Grilla spetten ganska högt upp i ugnen 3 - 5 minuter. Vänd på spetten och pensla med såsen. Grilla ytterligare ca 5 minuter tills de är färdiggrillade.
Servera fiskspetten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 30 minuter
Grilltid 8 - 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar