MANDARINDELIKATESS
4 personer
2 msk smör eller margarin
3 dl vatten
3/4 dl risgryn
3 dl mjölk
½ - 1 dl socker
2 ägg
1 burk mandarinklyftor
Garnering:
strimlad mandel
mandarinklyftor
Koka upp vatten och matfett, tillsätt risgrynen och koka dem nästan mjuka. Späd med mjölken och fortsätt kokningen tills grynen känns färdiga. Tillsätt 1 - 2 msk av sockret och låt gröten kallna. Rör därefter ned äggulorna.
Smörj en eldfast form och fyll den på botten med mandarinklyftor. Ta undan några till garnering. Bred risblandningen över frukten. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ned resterande socker och bred ut marängsmeten överst i formen. Grädda marängen gyllengul på mellanläge i ugnen.
Garnera desserten med mandarinklyftor och litet rostad mandel.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
4 personer
2 msk smör eller margarin
3 dl vatten
3/4 dl risgryn
3 dl mjölk
½ - 1 dl socker
2 ägg
1 burk mandarinklyftor
Garnering:
strimlad mandel
mandarinklyftor
Koka upp vatten och matfett, tillsätt risgrynen och koka dem nästan mjuka. Späd med mjölken och fortsätt kokningen tills grynen känns färdiga. Tillsätt 1 - 2 msk av sockret och låt gröten kallna. Rör därefter ned äggulorna.
Smörj en eldfast form och fyll den på botten med mandarinklyftor. Ta undan några till garnering. Bred risblandningen över frukten. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ned resterande socker och bred ut marängsmeten överst i formen. Grädda marängen gyllengul på mellanläge i ugnen.
Garnera desserten med mandarinklyftor och litet rostad mandel.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar