MANDELPÄRON
Färsk frukt såväl som litet mer tillagade fruktefterrätter passar särskilt bra att servera efter kraftiga kötträtter. Stora, saftiga päron bör man välja till denna lättlagade men delikata dessert.
4 portioner
4 stora, saftiga päron
smör eller margarin till fatet
saft och rivet skal av ½ apelsin
200 g mandelmassa
Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.
Skala päronen och skär dem i klyftor. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Droppa över apelsinsaften och strö på det rivna apelsinskalet. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida direkt över päronen.
Grädda i ugn vid 200° tills päronen känns mjuka, 15 - 20 minuter.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter,
varav 15 - 20 minuter i ugnen.
Färsk frukt såväl som litet mer tillagade fruktefterrätter passar särskilt bra att servera efter kraftiga kötträtter. Stora, saftiga päron bör man välja till denna lättlagade men delikata dessert.
4 portioner
4 stora, saftiga päron
smör eller margarin till fatet
saft och rivet skal av ½ apelsin
200 g mandelmassa
Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.
Skala päronen och skär dem i klyftor. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Droppa över apelsinsaften och strö på det rivna apelsinskalet. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida direkt över päronen.
Grädda i ugn vid 200° tills päronen känns mjuka, 15 - 20 minuter.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter,
varav 15 - 20 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar