lördag 17 maj 2014

Mandelpäron

MANDELPÄRON

Färsk frukt såväl som litet mer tillagade fruktefterrätter passar särskilt bra att servera efter kraftiga kötträtter. Stora, saftiga päron bör man välja till denna lättlagade men delikata dessert.

4 portioner

4 stora, saftiga päron
smör eller margarin till fatet
saft och rivet skal av ½ apelsin
200 g mandelmassa

Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.


Skala päronen och skär dem i klyftor. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Droppa över apelsinsaften och strö på det rivna apelsinskalet. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida direkt över päronen.

Grädda i ugn vid 200° tills päronen känns mjuka, 15 - 20 minuter.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter,
varav 15 - 20 minuter i ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar