KÖTTFÄRSSÅS MED CURRY
En annorlunda köttfärssås skulle kanske smaka bra till pastan? Vi har drygat ut färsen med äpple och lök och smaksatt med curry och purjolök. Det blir en ganska stark sås, som piffar upp såväl pastarätter som rätter av potatis eller kokta grönsaker.
4 portioner
2 gula lökar
1 äpple
1 msk matolja
2 tsk curry
300 g blandfärs
1 msk vetemjöl
4 dl buljong
ev salt
1 dl grädde
1 dl purjolöksringar
Tips:
Om man har rester av höna eller
kyckling kan man med fördel skära
ned dem i såsen.
Gott att äta till:
Spaghetti, makaroner, ris eller
potatismos.
Skala och hacka löken. Skölj äpplet och skär det i tärningar. Fräs lök och äpple i litet matolja i en stekpanna. Strö över curry och rör om. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med i stekpannan. Rör med en gaffel så att färsen blandar sig med lök och äpple. Strö över mjölet. Späd med buljongen, litet i taget. Låt såsen sjuda upp efter varje spädning och låt den koka ca 10 minuter.
Smaksätt med salt om så behövs. Tillsätt grädden och låt allt bli genomvarmt. Häll upp såsen i en skål och strö över purjolöksringarna. Servera.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
En annorlunda köttfärssås skulle kanske smaka bra till pastan? Vi har drygat ut färsen med äpple och lök och smaksatt med curry och purjolök. Det blir en ganska stark sås, som piffar upp såväl pastarätter som rätter av potatis eller kokta grönsaker.
4 portioner
2 gula lökar
1 äpple
1 msk matolja
2 tsk curry
300 g blandfärs
1 msk vetemjöl
4 dl buljong
ev salt
1 dl grädde
1 dl purjolöksringar
Tips:
Om man har rester av höna eller
kyckling kan man med fördel skära
ned dem i såsen.
Gott att äta till:
Spaghetti, makaroner, ris eller
potatismos.
Skala och hacka löken. Skölj äpplet och skär det i tärningar. Fräs lök och äpple i litet matolja i en stekpanna. Strö över curry och rör om. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med i stekpannan. Rör med en gaffel så att färsen blandar sig med lök och äpple. Strö över mjölet. Späd med buljongen, litet i taget. Låt såsen sjuda upp efter varje spädning och låt den koka ca 10 minuter.
Smaksätt med salt om så behövs. Tillsätt grädden och låt allt bli genomvarmt. Häll upp såsen i en skål och strö över purjolöksringarna. Servera.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar