lördag 17 maj 2014

Kyckling i läcker sås

KYCKLING I LÄCKER SÅS

Kycklingen tillagas i en stekgryta på spisen och serveras med en läcker sås som har smak av vinäger och gräddfil.

4 portioner

1 kyckling i bitar, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
2 msk smör eller margarin
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
4 dl hönsbuljong (tärning)
1 röd paprika i tunna strimlor
1 grön paprika i tunna strimlor
1 gul paprika i tunna strimlor
1 tsk äppelcidervinäger
3 dl gräddfil

Garnering:
persilja
klippt gräslök


Torka kycklingbitarna torra. Smält matfettet i en stekgryta och bryn kycklingdelarna runt om tills de fått färg. Lägg upp dem på ett fat. Lägg i lök och vitlök och fräs det på svag värme tills löken är mjuk. Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Blanda salt, peppar, paprikapulver och vetemjöl och strö blandningen över kycklingen. Tillsätt tomatpuré, buljong och paprikastrimlor. Rör om.

Låt det koka upp och täck med lock. Låt rätten småkoka på svag värme ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg den på ett varmt uppläggningsfat. Håll den varm under folie. Rör ned vinäger och hälften av gräddfilen. Hetta upp såsen, men låt den inte koka. Smaka av och krydda ev mer.

Häll såsen över kycklingen. Garnera med persilja och gräslök. Strö litet paprikapulver över resten av gräddfilen och servera den till rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 35 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar