lördag 17 maj 2014

Tysk korvgryta

TYSK KORVGRYTA

Ett bra matlagningstips är att råriva rotfrukterna när de ska tillagas. De blir då fort färdiga och passar därför bra tillsammans med andra snabblagade ingredienser som korv, kassler, skinka eller liknande.

4 portioner

1 bit kålrot, ca 300 g
4 - 5 morötter, ca 300 g
1 bit rotselleri, ca 50 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm sellerisalt
4 - 6 tjocka frukostkorvar
eller annan korv
1 dl buljong
3 msk finklippt persilja

Sås:
2 dl gräddfil
2 msk senap
½ tsk salt

Gott att äta till:
Bröd och tomater.


Skölj, ansa och skala kålrot, morötter och selleri. Riv dem grovt på råkostjärn. Smält matfettet i en tjockbottnad gryta och tillsätt det rårivna. Krydda med salt och sellerisalt. Dela ev korvarna och skär några snitt i dem. Lägg dem ovanpå rotsakerna.

Häll på buljongen och låt alltsammans sakta sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills rotsakerna känns lagom mjuka och korvarna är genomheta. Blanda under tiden samman gräddfil, senap och salt.

Strö persilja över korvgrytan och servera den med såsen.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar