KYCKLINGPANNA MED SHERRYSMAK
Både kyckling och grönsaker får här extra fin smak av soya och sherry. Ris serverar du till den här kalorifattiga men ändå festliga rätten.
4 portioner
500 - 600 g kycklingfiléer
eller skinn- och benfritt kycklingkött
1 röd paprika
150 g broccoli
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
4 dl stark hönsbuljong
4 tsk maizena
2 - 3 tsk kinesisk soya
2 tsk farin
1 msk sherry
Serveringstips:
Kokt ris, grönsallad och ett gott bröd.
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Strimla paprikan, skär broccolistjälkarna i stavar och dela blommorna om de är stora. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och bryn kycklingbitarna tills de fått färg runt om. Ta upp dem och krydda med salt och peppar.
Smält resten av matfettet och fräs broccolistjälkarna någon minut. Tillsätt buljong, maizena, soya och farin och låt det småputtra några minuter. Blanda ned kyckling, paprika och broccoliblommor och låt pannan puttra under lock ca 5 minuter.
Blanda ned sherryn och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Både kyckling och grönsaker får här extra fin smak av soya och sherry. Ris serverar du till den här kalorifattiga men ändå festliga rätten.
4 portioner
500 - 600 g kycklingfiléer
eller skinn- och benfritt kycklingkött
1 röd paprika
150 g broccoli
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
4 dl stark hönsbuljong
4 tsk maizena
2 - 3 tsk kinesisk soya
2 tsk farin
1 msk sherry
Serveringstips:
Kokt ris, grönsallad och ett gott bröd.
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Strimla paprikan, skär broccolistjälkarna i stavar och dela blommorna om de är stora. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och bryn kycklingbitarna tills de fått färg runt om. Ta upp dem och krydda med salt och peppar.
Smält resten av matfettet och fräs broccolistjälkarna någon minut. Tillsätt buljong, maizena, soya och farin och låt det småputtra några minuter. Blanda ned kyckling, paprika och broccoliblommor och låt pannan puttra under lock ca 5 minuter.
Blanda ned sherryn och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar