FLÄSKKOTLETTER MED KRYDDÖRTER
Fläskkotletter som steks med omsorg blir både saftiga och goda. Stek dem på inte alltför kraftig värme och inte för länge. Låt dem sedan eftersteka på svagare värme. Kryddblandningen kan varieras alltefter tycke och smak.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad färsk körvel
eller 1 tsk torkad
1 - 1½ dl vatten
Gott att äta till:
Potatis och gröna bönor, gärna
också en sallad.
Snitta kotletterna i kanten. Bryn och stek dem i litet matfett i en stekpanna, 2 - 4 minuter per sida beroende på tjocklek. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kryddörterna och låt dem fräsa med kotletterna en stund.
Lägg upp kotletterna på varmt serveringsfat. Vispa ur stekpannan med vattnet. Låt det hela småputtra ett par minuter. Häll skyn över kotletterna och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Fläskkotletter som steks med omsorg blir både saftiga och goda. Stek dem på inte alltför kraftig värme och inte för länge. Låt dem sedan eftersteka på svagare värme. Kryddblandningen kan varieras alltefter tycke och smak.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad färsk körvel
eller 1 tsk torkad
1 - 1½ dl vatten
Gott att äta till:
Potatis och gröna bönor, gärna
också en sallad.
Snitta kotletterna i kanten. Bryn och stek dem i litet matfett i en stekpanna, 2 - 4 minuter per sida beroende på tjocklek. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kryddörterna och låt dem fräsa med kotletterna en stund.
Lägg upp kotletterna på varmt serveringsfat. Vispa ur stekpannan med vattnet. Låt det hela småputtra ett par minuter. Häll skyn över kotletterna och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar