SMÅ BIFFAR I CHAMPINJONSÅS
En fin kötträtt som passar både till vardags och till fest. Om du vill kan du servera en del av såsen separat.
4 portioner
4 skivor benfritt nötkött, t ex innanlår
eller utskuren biff, 500 - 600 g
1 msk smör eller margarin
Sås:
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 msk hackad lök
2 msk vetemjöl
3½ dl kaffegrädde
1 tsk soya
1 tsk riven lök
salt, peppar
röd och grön paprika, strimlad
Serveringstips:
Potatis eller ris och en sallad.
Ansa och skiva champinjonerna till såsen. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen några minuter. Tillsätt hackad lök och fräs den tills den är glansig och genomskinlig. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden litet i taget. Låt det småkoka tills såsen tjocknar och är krämig.
Rör i soyan och den rivna löken och smaka av med salt och peppar.
Bryn matfett i en stekpanna, lägg ned köttet och stek det på båda sidor. Minska värmen. Låt köttet steka under lock några minuter. Häll svampsåsen över köttet och låt allt småputtra tills köttet är lagom stekt. Garnera med paprika.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar