lördag 17 maj 2014

Currytorsk

CURRYTORSK

Här gör du snabbt och enkelt en komplett middagsrätt. Torskfiléer i en krans av ris under en god currysås. Välsmakande och lättlagat!

4 portioner

400 g frysta torskfiléer
1 tsk salt
4 dl kokt ris (2 dl okokt)

Currysås:
2 msk smör eller margarin
1 - 2 tsk curry
½ fiskbuljongtärning
4 dl mjölk
3 msk vetemjöl

Garnering:
persilja

Tips:
I stället för kokt ris kan du lägga
kokt, skivad potatis längs med
formens kanter.


Låt den frusna fisken tina i en skål ca 2 timmar eller tills den kan skäras i skivor. Dela fisken i lämpliga bitar och strö över salt. Fräs matfett och curry i en kastrull någon minut. Tillsätt smulad buljongtärning och hälften av mjölken. Låt det koka upp under omrörning.

Rör samman mjölet med resten av mjölken och rör ned redningen i den varma såsen. Låt det koka några minuter.

Lägg det kokta riset längs med kanten i en ugnssäker form och lägg fisken i mitten. Häll såsen över. Gratinera fisken i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter. Strö över rikligt med persilja och servera fiskrätten.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter


Från Lätt & Läckert






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar