VINMARINERAD LAX
Laxkotletter får fin smak när de marineras. De blir godast om de får ligga i marinaden över natten. Marinaden tas tillvara och bildar stomme i den krämiga såsen.
4 portioner
4 laxkotletter
Marinad:
½ dl torr vermouth eller vitt vin
½ dl fiskbuljong
½ dl matolja
½ - 1 msk pressad citronsaft
1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
½ grön paprika
½ gul paprika
½ röd paprika
1 dl crème fraîche
1 tsk maizena
1 dl vispgrädde
salt, peppar
Lägg laxkotletterna i en form. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över fisken. Vänd skivorna ett par gånger i marinaden och låt sedan laxen stå i kylskåp minst 4 timmar.
Lägg över fiskskivorna i en smord, ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen i 200° ca 30 minuter tills fisken är genomstekt. Ansa paprikorna och skär dem i tunna strimlor. Koka marinad och paprika i en kastrull ca 3 minuter. Ta upp paprikan och håll den varm. Blanda ned crème fraîche och maizena utrörd i grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med paprikastrimlor och sås.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 4 timmar
Tid på spisen 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar