KYCKLINGGRYTA MED SIDFLÄSK OCH LÖK
En härlig kycklinggryta får vi här med smak av rökt sidfläsk och lök.
4 portioner
1 färsk kyckling, ca 1 kg
salt
grovmald svartpeppar
finstött rosmarin
ca 200 g rökt sidfläsk
ca 10 schalottenlökar
200 g färska champinjoner
4 dl hönsbuljong
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
saft av ½ citron
½ pkt djupfrysta ärter à 250 g
1 dl syltlök
Gott att äta till:
Kokt ris eller nypotatis, lantbröd.
Stycka kycklingen i 8 bitar och krydda rikligt. Strimla fläsket och skala löken. Fräs fläskstrimlorna lätt i torr, het stekpanna, lägg i löken och bryn tills alltsammans tagit färg. Lägg över ingredienserna i en stor, tjockbottnad gryta.
Bryn kycklingbitarna i det fett som är kvar i pannan. Lägg efter hand över dem i grytan. Ansa och skiva champinjonerna, fräs dem i stekpannan och lägg över dem i grytan. Vispa ur stekpannan med litet av buljongen. Fräs ihop matfett och mjöl i separat tjockbottnad kastrull och sila över buljongen från stekpannan. Späd med resten av buljongen och tillsätt citronsaften. Låt såsen koka några minuter och slå över den i kycklinggrytan.
Låt grytan småputtra ca 30 minuter under lock. Lägg i ärter och syltlök och låt grytan sjuda ytterligare ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar