KORVGRYTA FRÅN BALKAN
Efter en trevlig utlandsresa hör de kulinariska upplevelserna ofta till det man minns bäst. Väl hemma är det roligt att experimentera vid spisen med nya rätter. Här är ett spännande recept som vi snappat upp på en semesterresa.
4 portioner
2 - 3 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g rökt medvurst eller salami
300 g falukorv
1 salt- eller ättiksgurka
2 msk matolja
3 dl buljong
2 pkt djupfrysta sommargrönsaker
à ca 250 g
ev salt
saft av ½ citron
1 dl gräddfil
3 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Hembakat bröd - och vattenmelon som
en svalkande efterrätt.
Skala lök och vitlök. Skär löken i skivor och hacka vitlöken. Skölj och kärna ur paprikan. Dra skinnet av korvarna och strimla paprika, korv och gurka. Fräs gul lök lätt i matolja i en gryta på svag värme. Tillsätt paprika, korv, buljong och sommargrönsaker. Smaksätt med vitlök. Låt det hela sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter. Smaka av med litet salt om så behövs.
Häll i citronsaft och gräddfil, men låt sedan inte grytan koka mer. Lägg i den strimlade gurkan och garnera med klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar