KYCKLINGPANNA MED ÖL
Kycklingen blir saftig och får en pikant och litet annorlunda smak när den får småkoka i öl. Servera gärna en bit pain riche till.
4 portioner
1 kyckling i bitar, ca 1 kg,
eller 1 kg kycklingdelar
2 msk smör eller margarin
1 medelstor rödlök, hackad
1 dl hackad bladselleri
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ hönsbuljongtärning
1 flaska öl, 33 cl
Garnering:
hackad bladselleri
Serveringstips:
Servera kycklingen med kokt ris, kokt
brysselkål och skivade tomater.
Torka kycklingbitarna torra med hushållspapper. Smält matfettet i en stekgryta och bryn kycklingbitarna runt om. Tillsätt lök, selleri, vitlök, salt och peppar. Smula ned buljongtärningen och häll över ölet.
Täck med lock och låt det småkoka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Strö hackad selleri över kycklingen och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 35 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar