fredag 16 maj 2014

Korvbiffar

KORVBIFFAR

Korv står väl på matsedeln ganska så ofta i de allra flesta svenska hem. Vi behöver därför ständigt nya recept, så att vi kan variera korven och göra den litet mer spännande. Och det finns verkligen många möjligheter - här är ett förslag med mycket lök.

4 portioner

400 - 500 g falukorv
2 tomater
4 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
½ tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 dl riven ost

Tips:
I stället för gul lök kan man
använda purjolök.


Dra skinnet av korven och skär den i ganska stora bitar. Klyv bitarna på längden. Skär tomaterna i skivor. Skala lökarna och skär dem i skivor. Stek dem i matfettet. Lägg löken i botten på ett ugnssäkert fat och täck med korvskivorna. Lägg en tomatskiva på varje korvskiva, krydda och strö över den rivna osten.

Gratinera rätten i ugn vid 225° 15 - 20 minuter.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav 15 - 20 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar