BAKAD POTATIS MED KASSLER
Stora bakpotatisar blir till en läcker kvällsrätt när du fyller dem med ost och kassler.
4 portioner
4 bakpotatisar à 250 - 300 g
olja till pensling
1 liten grön paprika
1 liten gul lök
100 g färska champinjoner
4 - 5 skivor kassler, 100 g
2 tsk smör eller margarin
1½ dl ost + 2 msk parmesanost
½ dl mjölk
1 - 1½ tsk salt och 1 krm vitpeppar
Värm ugnen till 200°.
Skrubba potatisen ren och torka den. Stick hål på skalet med en gaffel på flera ställen, pensla skalet lätt med olja och lägg den på ett galler. Ugnsbaka tills den är mjuk, ca 1½ timme.
Gör fyllningen under tiden. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Skiva svampen och tärna kasslern. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök och paprika glansiga, ca 5 minuter. Rör ned svampen och köttet och låt det puttra tills svampen är mjuk, ca 5 minuter. Ställ åt sidan. Riv osten och värm mjölken.
Ta ut potatisen och sänk ugnstemperaturen till 175°. Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur innanmätet med en sked utan att skada skalet. Mosa potatisköttet i en skål och blanda ned drygt hälften av osten, den varma mjölken samt kasslerblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Fyll potatisskalen med blandningen. Ställ potatisarna på en plåt eller på ett ugnsfast fat och strö över resten av osten. Grädda potatisarna ca 30 minuter tills de är genomvarma. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 2 timmar och 10 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar