fredag 16 maj 2014

Festsmörgås med béarnaise

FESTSMÖRGÅS MED BÉARNAISE

En idealisk smörgås att bjuda på när det finns rester av fläskfilé eller annat kött. Den är både matig och festlig.

4 smörgåsar

150 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 påse béarnaisesås
250 - 300 g stekt fläskfilé
1 - 1½ banan
4 skivor formfranska
smörgåsmargarin
1½ dl riven ost


Skiva champinjonerna. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.

Tillaga såsen enligt anvisning på förpackningen. Skär fläskfilén och bananerna i tunna skivor. Lägg brödskivorna på ett ugnssäkert fat och bred på ett tunt lager matfett. Lägg på fläskfilén, svampen och bananskivorna. Häll över såsen och strö över osten.

Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° ca 10 minuter eller tills osten har smält och smörgåsarna fått fin färg. Servera smörgåsarna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar