FESTSMÖRGÅS MED BÉARNAISE
En idealisk smörgås att bjuda på när det finns rester av fläskfilé eller annat kött. Den är både matig och festlig.
4 smörgåsar
150 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 påse béarnaisesås
250 - 300 g stekt fläskfilé
1 - 1½ banan
4 skivor formfranska
smörgåsmargarin
1½ dl riven ost
Skiva champinjonerna. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.
Tillaga såsen enligt anvisning på förpackningen. Skär fläskfilén och bananerna i tunna skivor. Lägg brödskivorna på ett ugnssäkert fat och bred på ett tunt lager matfett. Lägg på fläskfilén, svampen och bananskivorna. Häll över såsen och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° ca 10 minuter eller tills osten har smält och smörgåsarna fått fin färg. Servera smörgåsarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar