PAPRIKAGRYTA FRÅN BALKAN
4 personer
2 - 3 gula lökar
2 röda och 2 gröna paprikor
1 klyfta vitlök
1 aubergine
1 fläskfilé
100 g bacon
1 msk smör eller margarin
salt, grovmalen peppar
paprika
Skala löken och skär den i skivor. Finhacka eller krossa vitlöken. Ansa och strimla paprikan. Skala auberginen och skär den i fina strimlor eller tärningar. Klipp bacon i strimlor och fräs dem tillsammans med lök och paprika ca 10 minuter. Tillsätt ev litet extra matfett.
Blanda ned auberginetärningarna och slå på 1 dl vatten eller buljong. Skär fläskfilén i skivor eller strimlor och stek dem i litet smör eller margarin. Krydda med salt, peppar och paprika. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten.
Servera nykokt, luftigt ris till.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar