tisdag 20 maj 2014

Vingryta

VINGRYTA

Vindruvor i kombination med ett milt köttslag ger en festlig gryträtt med verkligt fin smak. Och en skvätt vin förhöjer givetvis smaken ytterligare.

4 portioner

400 - 500 g benfritt fläskkött
av tex bog
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 msk senap
1 dl vitt vin eller buljong
1 dl grädde
200 g vindruvor

Gott att äta till:
Kokt ris och strimlad isbergssallad.


Putsa köttet och skär det i strimlor. Skala och hacka lökarna. Bryn kött och lök i litet matfett i en stekgryta. Krydda med salt, peppar och senap. Späd med vin eller buljong och grädde. Låt grytan sjuda under lock på svag värme 8 - 10 minuter.

Skölj under tiden vindruvorna. Halvera dem och ta bort alla kärnor. Lägg vindruvorna i grytan och låt det hela sjuda ytterligare ca 3 minuter. Smaksätt med mer kryddor om så behövs.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar