PURJO MED BACON
4 personer
Ca 1 kg purjolök
vatten, salt
smör eller margarin
200 g bacon
100 g riven ost, ca 2 dl
Skölj purjolöken grundligt och skär den i 5 - 10 cm långa bitar. Koka purjolöken nästan mjuk i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Smörj en eldfast form och strö på ett tunt lager riven ost. Lägg hälften av purjolöken i formen och strö på ytterligare litet ost.
Strimla bacon och fräs den i torr och inte alltför het stekpanna. Strö hälften av baconfräset över löklagret, lägg därefter på resten av löken, bacon och slutligen ost. Gratinera rätten och servera den direkt från ugnen som ensamrätt med bröd till eller som smårätt på en supébuffé eller ett större smörgåsbord.
Variation:
Blomkål, brysselkål, broccoli och fänkål kan tillagas på liknande sätt.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar