ÄDELOSTGRATINERAD FLÄSKFILÉ
Prova gärna att laga fläskfilé i mikrovågsugn. Det är lätt att avgöra när köttet är lagom stekt och osttäcket får fin konsistens.
4 portioner
500 - 600 g fläskfilé
4 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
300 g färska champinjoner
100 g ädelost
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 dl hackad persilja
2 tsk kinesisk soya
Serveringstips:
Gratinerade potatismostoppar
och lättkokta morots- eller
zucchinistavar.
Smält hälften av matfettet i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om tills den fått färg, 5 - 10 minuter. Skär köttet i skivor och lägg det i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen 5 - 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten.
Blanda grädde, crème fraîche, persilja och soya. Häll alltsammans i formen. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Servera fläskfilén.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar