VARM SKINKSMÖRGÅS MED TOMAT
Den allra enklaste varma smörgåsen är oftast den godaste. Den här är gjord enbart på sådana ingredienser som man nästan alltid har hemma.
4 smörgåsar
4 skivor vitt bröd
smör eller margarin
4 skivor kokt eller rökt skinka
2 - 3 tomater
vit- eller svartpeppar
4 msk klippt gräslök
ca 1 dl riven ost, t ex lagrad Svecia
Tips:
Skinkan kan ev bytas ut mot salt
kött eller kokt rimmad tunga.
Bred litet matfett på brödskivorna och lägg på skinkskivorna. Skiva tomaterna och lägg dem över skinkskivorna. Krydda med peppar och strö på gräslök. Fördela den rivna osten över smörgåsarna och gratinera i ugn vid 250 - 275° 6 - 7 minuter tills osten smält ned och fått litet färg.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter
varav 6 - 7 minuter i ugnen.
Den allra enklaste varma smörgåsen är oftast den godaste. Den här är gjord enbart på sådana ingredienser som man nästan alltid har hemma.
4 smörgåsar
4 skivor vitt bröd
smör eller margarin
4 skivor kokt eller rökt skinka
2 - 3 tomater
vit- eller svartpeppar
4 msk klippt gräslök
ca 1 dl riven ost, t ex lagrad Svecia
Tips:
Skinkan kan ev bytas ut mot salt
kött eller kokt rimmad tunga.
Bred litet matfett på brödskivorna och lägg på skinkskivorna. Skiva tomaterna och lägg dem över skinkskivorna. Krydda med peppar och strö på gräslök. Fördela den rivna osten över smörgåsarna och gratinera i ugn vid 250 - 275° 6 - 7 minuter tills osten smält ned och fått litet färg.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter
varav 6 - 7 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar