VARM ANANASDESSERT
Det här är en matig dessert som får en saftig, syrlig smak av ananasen. Den smakar ljuvligt med litet vispgrädde eller crème fraîche till. Servera den varm.
4 - 6 portioner
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
75 g smör eller margarin
1 krm salt
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 burk krossad ananas
Garnering:
ananasskivor
färska myntablad
Tips:
Desserten kan bakas i förväg och
förvaras i kylen tills det är dags att
ta fram den och värma den i ugnen.
Ställ då in den i 150° ugnsvärme ca
10 minuter.
Blanda vetemjöl, socker, matfett och salt med fingertopparna tills det fått smidig konsistens. Ta 1 dl av blandningen och blanda den med kanel. Ställ kanelblandningen åt sidan för att strö över den till sist.
Rör ned bakpulver i resten av blandningen. Vispa samman ägget med ananaskrosset och spadet i burken. Häll detta i mjölblandningen och blanda samman ingredienserna. Häll upp degen i en smord, ugnssäker suffléform och strö över kanelblandningen.
Ställ in kakan på galler i nedre delen av ugnen vid 175° ugnsvärme och grädda den ca 45 minuter tills den fått fast konsistens. Pröva dig fram med en tandpetare (smeten ska inte klibba fast vid den när kakan är klar).
Dekorera desserten med några ananasskivor och litet färsk mynta. Vispgrädde eller den något syrligare crème fraîchen är god att servera till.
Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav 45 minuter i ugnen.
Det här är en matig dessert som får en saftig, syrlig smak av ananasen. Den smakar ljuvligt med litet vispgrädde eller crème fraîche till. Servera den varm.
4 - 6 portioner
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
75 g smör eller margarin
1 krm salt
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 burk krossad ananas
Garnering:
ananasskivor
färska myntablad
Tips:
Desserten kan bakas i förväg och
förvaras i kylen tills det är dags att
ta fram den och värma den i ugnen.
Ställ då in den i 150° ugnsvärme ca
10 minuter.
Blanda vetemjöl, socker, matfett och salt med fingertopparna tills det fått smidig konsistens. Ta 1 dl av blandningen och blanda den med kanel. Ställ kanelblandningen åt sidan för att strö över den till sist.
Rör ned bakpulver i resten av blandningen. Vispa samman ägget med ananaskrosset och spadet i burken. Häll detta i mjölblandningen och blanda samman ingredienserna. Häll upp degen i en smord, ugnssäker suffléform och strö över kanelblandningen.
Ställ in kakan på galler i nedre delen av ugnen vid 175° ugnsvärme och grädda den ca 45 minuter tills den fått fast konsistens. Pröva dig fram med en tandpetare (smeten ska inte klibba fast vid den när kakan är klar).
Dekorera desserten med några ananasskivor och litet färsk mynta. Vispgrädde eller den något syrligare crème fraîchen är god att servera till.
Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav 45 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar