SENAPSKRYDDADE KÖTTRULADER
Den krämiga senapskryddade fyllningen ger köttruladerna det där lilla extra, som får det att vattnas i munnen på dina gäster.
4 portioner
8 tunna skivor färsk skinka
salt, peppar
3 msk senap
2 msk finhackad lök
2 msk crème fraîche
2 - 3 msk smör eller margarin
3 morötter
125 g smålök
ca 1 dl buljong
1 msk vinäger
2 tsk maizena
Banka ut köttskivorna med handen. Blanda salt, peppar, senap, lök och crème fraîche i en skål. Fördela senapsblandningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst ihop dem med tandpetare.
Värm upp matfettet i en stekgryta eller stekpanna och bryn köttruladerna i den. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skala löken. Sänk värmen och häll över buljong och vinäger. Tillsätt morötter och smålök och låt rätten koka under lock på svag värme tills köttet är mört, 20 - 30 minuter. Späd om så behövs med litet mer buljong under tiden.
Ta upp köttet och grönsakerna ur pannan och lägg upp det på ett varmt fat. Red skyn med maizena utrört i litet kallt vatten. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Den krämiga senapskryddade fyllningen ger köttruladerna det där lilla extra, som får det att vattnas i munnen på dina gäster.
4 portioner
8 tunna skivor färsk skinka
salt, peppar
3 msk senap
2 msk finhackad lök
2 msk crème fraîche
2 - 3 msk smör eller margarin
3 morötter
125 g smålök
ca 1 dl buljong
1 msk vinäger
2 tsk maizena
Banka ut köttskivorna med handen. Blanda salt, peppar, senap, lök och crème fraîche i en skål. Fördela senapsblandningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst ihop dem med tandpetare.
Värm upp matfettet i en stekgryta eller stekpanna och bryn köttruladerna i den. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skala löken. Sänk värmen och häll över buljong och vinäger. Tillsätt morötter och smålök och låt rätten koka under lock på svag värme tills köttet är mört, 20 - 30 minuter. Späd om så behövs med litet mer buljong under tiden.
Ta upp köttet och grönsakerna ur pannan och lägg upp det på ett varmt fat. Red skyn med maizena utrört i litet kallt vatten. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar