MONACOKYCKLING
Det här är en underbar kycklingrätt som toppas med en härlig gräddsås. I såsen ingår både champinjoner och persilja och den rundas av med litet sherry. Servera med fördel rätten med en tomatsallad och kokt potatis eller ris.
4 portioner
2 msk smör eller margarin
ca 700 g kycklingbröst
300 - 400 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 tsk basilika
2 - 3 msk sherry
2 - 3 dl vispgrädde
Garnering:
hackad persilja
Tips:
Det går bra att använda sig av både
färsk och djupfryst kyckling. Om man
använder andra kycklingdelar, t ex lår,
blir stektiden längre.
Värm matfett i en stekgryta eller en djup stekpanna. Fräs kycklingbitarna tills de fått fin färg på bägge sidor. Salta och peppra litet. Lägg ett lock eller folie över pannan och låt det stå och småputtra på svag värme ca 20 minuter tills kycklingköttet är helt genomstekt.
Borsta av och ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Värm matfettet i en stor kastrull eller gryta. Fräs de skivade champinjonerna väl några minuter på medelvärme. Krydda med salt, basilika och sherry. Häll på vispgrädden och låt såsen stå och småsjuda tills den tjocknat något. Om såsen skär sig, tillsätt då 1 - 2 msk kallt vatten under omrörning.
Lägg upp kycklingbitarna på ett varmt fat och häll över champinjonsåsen. Strö på hackad persilja.
Tid för tillagning: 45 minuter.
Det här är en underbar kycklingrätt som toppas med en härlig gräddsås. I såsen ingår både champinjoner och persilja och den rundas av med litet sherry. Servera med fördel rätten med en tomatsallad och kokt potatis eller ris.
4 portioner
2 msk smör eller margarin
ca 700 g kycklingbröst
300 - 400 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 tsk basilika
2 - 3 msk sherry
2 - 3 dl vispgrädde
Garnering:
hackad persilja
Tips:
Det går bra att använda sig av både
färsk och djupfryst kyckling. Om man
använder andra kycklingdelar, t ex lår,
blir stektiden längre.
Värm matfett i en stekgryta eller en djup stekpanna. Fräs kycklingbitarna tills de fått fin färg på bägge sidor. Salta och peppra litet. Lägg ett lock eller folie över pannan och låt det stå och småputtra på svag värme ca 20 minuter tills kycklingköttet är helt genomstekt.
Borsta av och ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Värm matfettet i en stor kastrull eller gryta. Fräs de skivade champinjonerna väl några minuter på medelvärme. Krydda med salt, basilika och sherry. Häll på vispgrädden och låt såsen stå och småsjuda tills den tjocknat något. Om såsen skär sig, tillsätt då 1 - 2 msk kallt vatten under omrörning.
Lägg upp kycklingbitarna på ett varmt fat och häll över champinjonsåsen. Strö på hackad persilja.
Tid för tillagning: 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar