OSTPANERADE FÄRSBIFFAR
Att ostpanera köttfärsbiffar är litet nytt och spännande. Dessutom blir det en fin knaprig stekyta på biffarna. Använd gärna riven parmesanost eller annan ost med stark smak.
4 portioner
500 g köttfärs, gärna nöt,
kalv och fläsk blandat
2 msk vatten eller grädde
salt, vitpeppar
1 ägg
4 msk ströbröd
4 msk riven parmesan
1 tsk basilika
2 msk smör eller margarin
250 g färska champinjoner
2 msk hackad persilja
ev 1 vitlöksklyfta
Tips:
Man kan byta ut ägget i paneringen
mot grädde.
Gott att äta till:
Kokt hel spenat eller broccoli och bröd.
Arbeta färsen med vatten eller grädde samt ½ tsk salt och litet vitpeppar tills den är smidig. Forma färsen till 8 jämna biffar.
Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, ost, basilika, ½ tsk salt och litet peppar. Vänd biffarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek biffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg upp dem på fat och håll dem varma.
Ansa och skiva champinjonerna. Fräs dem i litet matfett i stekpannan. Krydda med salt, peppar, persilja och ev vitlök. Häll svampen över biffarna och servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Att ostpanera köttfärsbiffar är litet nytt och spännande. Dessutom blir det en fin knaprig stekyta på biffarna. Använd gärna riven parmesanost eller annan ost med stark smak.
4 portioner
500 g köttfärs, gärna nöt,
kalv och fläsk blandat
2 msk vatten eller grädde
salt, vitpeppar
1 ägg
4 msk ströbröd
4 msk riven parmesan
1 tsk basilika
2 msk smör eller margarin
250 g färska champinjoner
2 msk hackad persilja
ev 1 vitlöksklyfta
Tips:
Man kan byta ut ägget i paneringen
mot grädde.
Gott att äta till:
Kokt hel spenat eller broccoli och bröd.
Arbeta färsen med vatten eller grädde samt ½ tsk salt och litet vitpeppar tills den är smidig. Forma färsen till 8 jämna biffar.
Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, ost, basilika, ½ tsk salt och litet peppar. Vänd biffarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek biffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg upp dem på fat och håll dem varma.
Ansa och skiva champinjonerna. Fräs dem i litet matfett i stekpannan. Krydda med salt, peppar, persilja och ev vitlök. Häll svampen över biffarna och servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar