måndag 12 maj 2014

Ostpanerade färsbiffar

OSTPANERADE FÄRSBIFFAR

Att ostpanera köttfärsbiffar är litet nytt och spännande. Dessutom blir det en fin knaprig stekyta på biffarna. Använd gärna riven parmesanost eller annan ost med stark smak.

4 portioner

500 g köttfärs, gärna nöt,
kalv och fläsk blandat
2 msk vatten eller grädde
salt, vitpeppar
1 ägg
4 msk ströbröd
4 msk riven parmesan
1 tsk basilika
2 msk smör eller margarin
250 g färska champinjoner
2 msk hackad persilja
ev 1 vitlöksklyfta

Tips:
Man kan byta ut ägget i paneringen
mot grädde.

Gott att äta till:
Kokt hel spenat eller broccoli och bröd.


Arbeta färsen med vatten eller grädde samt ½ tsk salt och litet vitpeppar tills den är smidig. Forma färsen till 8 jämna biffar.

Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, ost, basilika, ½ tsk salt och litet peppar. Vänd biffarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek biffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg upp dem på fat och håll dem varma.

Ansa och skiva champinjonerna. Fräs dem i litet matfett i stekpannan. Krydda med salt, peppar, persilja och ev vitlök. Häll svampen över biffarna och servera genast.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar