KÖTTGRYTA MED LÖK OCH TOMAT
En fint komponerad gryta på fläskkött, som doftar härligt av lök och vin. Mandeln gör den extra dekorativ och festlig. En bra bjudgryta året om - ingen av ingredienserna har någon speciell säsong.
4 portioner
400 - 500 g benfritt fläskkött
12 små lökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
6 tomater
20 skalade sötmandlar
Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad.
Skär köttet i drygt ½ cm tjocka skivor. Skala lökarna. Bryn kött och lök i matfett i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Salta och krydda. Vispa ur stekpannan med ca 2 dl vatten och häll skyn i grytan. Tillsätt vin, tomatpuré och vitlök.
Låt grytan puttra under lock ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Skålla och skala tomaterna. Lägg dem i grytan och låt allt puttra ytterligare 5 minuter. Fräs mandeln i litet matfett och strö den över rätten.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
En fint komponerad gryta på fläskkött, som doftar härligt av lök och vin. Mandeln gör den extra dekorativ och festlig. En bra bjudgryta året om - ingen av ingredienserna har någon speciell säsong.
4 portioner
400 - 500 g benfritt fläskkött
12 små lökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
6 tomater
20 skalade sötmandlar
Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad.
Skär köttet i drygt ½ cm tjocka skivor. Skala lökarna. Bryn kött och lök i matfett i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Salta och krydda. Vispa ur stekpannan med ca 2 dl vatten och häll skyn i grytan. Tillsätt vin, tomatpuré och vitlök.
Låt grytan puttra under lock ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Skålla och skala tomaterna. Lägg dem i grytan och låt allt puttra ytterligare 5 minuter. Fräs mandeln i litet matfett och strö den över rätten.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar